Zomerbruiloft op Kasteel Kerckebosch in Zeist

Sinds ik van Utrecht naar Zeist ben verhuisd en voor het eerst langs kasteel Kerckebosch fietste, wist ik, hier wil ik een bruiloft fotograferen!

Het kasteel ligt net iets buiten Zeist, in het plaatsje Kerckebosch verstopt tussen de bomen. Een intieme locatie tussen het groen en een prachtige plek.

Toen ik dus ook een aanvraag binnen kreeg voor een bruiloft op deze locatie was ik gelijk enthousiast!

Zomerbruiloft in augustus

De bruiloft vond plaats in augustus op een dag dat het weer een beetje onzeker was. Gelukkig heeft de locatie ook een tent beschikbaar en kon de ceremonie hoe dan ook buiten plaats vinden. Tijdens de voorbereidingen, die goed kunnen op deze mooie plek (en waar jullie en de gasten ook kunnen blijven slapen) kwam er wat regen uit de lucht, maar het klaarde al gauw op.

Esther trouwt

Esther Pasman was de BABS van deze prachtige bruiloft. Omdat het stel veel gasten uit het buitenland hadden was de ceremonie in het Engels. Maar dat is voor Esther geen probleem. Ik heb Esther al vaker mogen meemaken en ik vind haar stijl ontzettend leuk! Ze is erg grappig, enthousiast, niet cliché, maar weet wel de juiste toon te raken.

“Als een onzichtbare ninja heeft Mandy de mooiste momenten gepakt.”

Een diverse locatie

Eén van de features van deze mooie plek is de trap in de hal, met daarachter prachtige glas in lood ramen. Een mooie plek voor de first look, maar dit stil koos ervoor om elkaar voor het eerst tijdens de ceremonie te zien. Ook altijd heel bijzonder! De locatie was verder prachtig gestyled door Diana van Blooming by Diana, ook afkomstig uit Zeist, en haar werk is altijd echt prachtig!

Deze locatie biedt verschillende opties en dat is fijn met het Nederlandse weer. Ook binnen is prachtig om te trouwen, maar buiten met de kasteel op de achtergrond is natuurlijk super. De borrel kan plaats vinden buiten op het terras, maar ook binnen is genoeg plek. De eetzaal heeft een intieme sfeer en zeker met de prachtige styling van Diana een stijlvolle plek voor een lang diner.

“Sommigen maken foto’s en sommigen weten een moment vast te leggen! Mandy heeft de fotografie voor onze bruiloft verzorgd en heeft absoluut uitmuntend werk geleverd. Als een onzichtbare ninja heeft Mandy de mooiste momenten gepakt en wij kunnen niet meer tevreden zijn. Hier kijken wij de rest van ons leven met volle plezier naar terug. Eeuwig dank!”

— J & J

Intieme bruiloftslocatie

Wat ik zo leuk vind aan de locatie, behalve dat het in mijn eigen ‘dorp’ is, is dat het een prachtige locatie is, die intiem en gezellig aanvoelt. Stijlvol, maar niet te stijf en perfect voor als je met een kleinere groep trouwt en niet het gevoel wilt hebben dat je een te grote locatie hebt.

De fotoshoot

Ook de fotoshoot kan prima op en rondom deze locatie. Er is veel groen en een genoeg ruimte om verschillende foto’s hier te maken. Zo hoef je niet te lang weg te zijn van je gasten en kan je volop genieten van de dag. En wil je echt een uitgebreide fotoshoot? Het bos dichtbij!

Blijven slapen

Een feest heb ik op deze locatie nog niet mogen meemaken door de Corona omstandigheden, maar ook dat is mogelijk op deze locatie!

En hoe fijn is het dat een deel van je gasten daarna gewoon de trap op kan lopen om hun bed in te duiken? Zodat je de volgende dag samen tijdens het ontbijt nog kan nagenieten van een prachtige dag?

Heerlijk eten

Overigens is het eten heerlijk, want in de Bistoria kan je heerlijk eten! Ook als je er niet gaat trouwen, is er een restaurant waar je terecht kan voor een heerlijk diner. Dit heb ik natuurlijk zelf ook getest met mijn vriend Pieter.

Gaan jullie trouwen?

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen? Of wil je weten of ik nog beschikbaar ben op jullie datum?

Home » Blog » Zomerbruiloft op Kasteel Kerckebosch in Zeist