Trouwfotografie

Als high-end trouwfotograaf leg ik jullie bruiloft op zijn allermooist vast.

De bruiloftsroes: het gelukzalige gevoel, de spanning, de ontlading. Al jullie familie en vrienden bij elkaar. Het feest, de kleding, de prachtige locatie. En het moment dat je elkaar het jawoord geeft. Het is een geweldige roes.

Na de dag blijft de roes je altijd bij. Wat zonder goede foto’s verdwijnt, zijn de scherpe beelden en de momenten die je zelf niet zag. Dit zijn de momenten die ik voor jullie vastleg, jullie verhaal van een bijzondere dag.

“De foto’s stralen precies dat uit wat ik tijdens de hele dag gevoeld heb bij ons en onze gasten: liefde en blijdschap! Ik heb haar nauwelijks gemerkt dat ze er was, maar we hebben wel van alle bijzondere momenten en belangrijke mensen in ons leven prachtige foto’s, heel erg dierbaar.”

— Lydia

Werkwijze

Rustig & onopvallend

Ik fotografeer jullie bruiloft door alles te zien, maar niets te verstoren. Ik ben rustig, beweeg me onopvallend, en ga voor de hoogste kwaliteit foto’s. Dat jullie en de gasten op hun gemak zijn, is voor mij belangrijk. 

Tijdens de eventuele fotoshoot met jullie samen help ik jullie met poseren, maar verder regisseer ik niks op jullie dag. Ik leg jullie niet mijn verhaal, maar jullie verhaal vast.

De speciale momenten

Na meer dan 250 bruiloften in binnen- en buitenland, weet ik dat de foto’s de herinnering vormen.

Ik vind het elke keer weer bijzonder om bij zo’n speciale dag aanwezig te mogen zijn en leef altijd volop mee. Zo vang ik de veelzeggende beelden en de speciale momenten die jullie zelf niet zagen. Voor jullie, de gasten en voor later.

High-end trouwfotografie

High-end staat voor mij voor kwaliteit en waarde. Een bruiloft is een levensgebeurtenis en een uniek moment. Dat besef ik mij al te goed als fotograaf. 

Daarom vind ik het belangrijk om de allerbeste kwaliteit te leveren, in mijn service & fotografie en met jullie trouwalbum. High-end staat voor mij ook voor esthetiek, voor beelden die niet iedereen kan maken. 

Mijn prijzen en werkwijze zijn hierop gebaseerd. Op de tijd en aandacht die ik in jullie bruiloft stop. Op de waarde die veel verder gaat dan een paar uur fotograferen, maar een herinnering voor altijd vormt. Op mijn service voor en na de trouwdag en het vertrouwen die jullie kunnen hebben in mij.

“Sommige fotografen maken foto’s en sommigen weten een moment vast te leggen! Mandy heeft de fotografie voor onze bruiloft verzorgd en heeft absoluut uitmuntend werk geleverd. Op onzichtbare wijze heeft Mandy de mooiste momenten gepakt en wij kunnen niet meer tevreden zijn. Hier kijken wij de rest van ons leven met volle plezier naar terug. Eeuwig dank!”

— Jeffrey

Mijn stijl

Romantisch, sfeervol en met oog voor licht. Zo omschrijven mijn klanten, vrienden en familie mijn stijl. Ik ben dol op natuurlijk licht en vind het een uitdaging om uit elke lichtsituatie het beste resultaat te halen.

Daarnaast ben ik altijd op zoek naar bijzondere, spontane momenten en mooie details. Ik maak graag pure, tijdloze foto’s en gebruik geen opvallende filters bij de nabewerking.

Met zorg & aandacht

Ik ga voor echte kleuren, echte momenten, maar op een high-end manier. Mijn liefde voor modefotografie zie je terug in de foto’s, zonder dat ik jullie verhaal uit het oog verlies. 

Ik focus mij op de mensen en de momenten, maar ook de details zeggen iets over jullie dag. Ik zoek altijd naar rust in mijn beelden en hou van esthetische foto’s. Elke foto bewerk ik met aandacht en je krijgt bij mij veel foto’s.

Ervaren & flexibel

Ik hou van het onverwachte. Loopt de planning in de soep? Ik ben flexibel en raak niet in de stress. Ik zorg voor een relaxte sfeer en de mooiste foto’s.

Helder contact

Het is voor mij belangrijk dat jullie de dag van jullie leven hebben. Ik beantwoord al jullie vragen snel — vooraf, op de dag zelf én erna.

Niets verstoren

Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij door mijn rustige uitstraling. Ik zorg voor een balans van niet verstoren, maar toch de beste foto’s maken.

Gek op modefotografie

Door mijn ervaring met mode ben ik gek op mooie portretten, zoals de jurk die opwaait in de wind. Jullie krijgen beelden die zo in een tijdschrift kunnen.

Echte momenten

Ik let op het hele plaatje, maar ook op de details. Ik vertel het verhaal van jullie en jullie dag. Daarbij regisseer ik niet en leg ik vast wat ik zie op z’n allermooist.

Spelen met licht

Ik ben gek op licht en altijd op zoek naar de beste hoek en het perfecte licht. Of het nou regent, bewolkt of felle zon is, ik creëer de mooiste foto’s voor jullie!

Investering trouwfotografie

Wat kost het als ik jullie bruiloft fotografeer?

Trouwfotografie vanaf €3350

Hieronder valt:

 • Kennismakingsgesprek (in Zeist en omgeving)
 • Reiskosten door heel Nederland
 • 8 uur fotografie
 • Nabewerkte foto’s in hoge resolutie (kleur en zwart/wit)
 • Een online gallery om te delen met vrienden en familie
 • Preview binnen 4 dagen
 • Slideshow met muziek
 • Luxe trouwalbum

Ik maak altijd een offerte op maat op basis van jullie gewenste uren en wensen voor het trouwalbum. Neem gerust contact op voor mijn brochure of bij vragen.

Reserveren & boeken

Beschikbaarheid checken

Willen jullie mij boeken voor jullie trouwdag? Om de bruiloften exclusief en bijzonder te houden neem ik per jaar een beperkt aantal bruiloften aan. Willen jullie weten of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum? Neem contact op en ik kom zo snel mogelijk bij jullie terug.

Willen jullie mij als fotograaf, dan bespreken we jullie wensen of reserveer mij gelijk voor jullie dag. Na een aanbetaling staat de datum geboekt in mijn agenda.

Vooraf aan de grote dag spreken we af om de planning door te nemen en de trouwalbum opties te bekijken.

Kennismaking

Vinden jullie het fijn om voor het definitief boeken eerst kennis te maken? Dat is zeker mogelijk. We kunnen kennismaken via Skype of in omgeving Zeist en Utrecht.

Vanwege drukte kan ik jullie trouwdatum niet in optie houden in mijn agenda.

Meer informatie aanvragen

Wil je meer informatie over mijn pakketten? Neem gerust contact op, ik hoor graag meer over jullie trouwdag!

Trouwfotografie
in het buitenland

Gaan jullie trouwen in het buitenland? Bruiloften in het buitenland vind ik altijd erg bijzonder. 

Ik ben gek op reizen en heb al bruiloften mogen vastleggen in o.a. Frankrijk, Italië, Duitsland, Nepal, India en op Ibiza. 

Bruiloften in het buitenland zijn altijd extra intiem en de sfeer op zulke bijzondere momenten vragen om professionele foto’s. Een herinnering om nooit te vergeten.

“Het was een feest om met Mandy te werken! In de voorbereiding was ze flexibel, luisterde goed en maakte heldere afspraken die zij altijd nakwam. Ze heeft veel ervaring en dat is te merken in haar duidelijke manier van communicatie en de betoverend mooie foto’s van de dag zelf. En bovendien is Mandy gewoon een hartstikke prettig persoon.”

— Miriam & Max

Luxe trouwalbum

Digitaal kun je de foto’s goed bewaren en eenvoudig delen, maar in een album komen de foto’s echt tot hun recht!

Prachtig trouwalbum op maat

Voor elke bruiloft die ik vastleg, ontwerp ik een nieuw bruidsalbum. Want elke bruiloft is anders en vraagt om een eigen design en look. Een album van hoge kwaliteit dat past bij jullie wensen, smaak en stijl.

Er is veel mogelijk. Ik neem jullie mee in het proces en maak dit zo gemakkelijk mogelijk voor jullie. Pas als jullie helemaal tevreden zijn, gaat het album naar de drukker.

Een paar weken later ontvangen jullie een prachtig album. Een luxe cadeau voor jullie zelf en misschien ook wel voor jullie dierbaren.

Met aandacht gemaakt

Deze albums zijn anders dan de albums die je voor je vakantie maakt. Ze zijn van zeer hoge kwaliteit en worden met aandacht bij een vak leverancier gemaakt.

Indien gewenst maak ik een custom logo cover voor jullie, zodat het trouwalbum echt one of a kind is.

 • Hoog kwaliteit fotopapier
 • Professioneel design
 • Ruime keuze in covers en materialen
 • One of a kind album

Over Mandy

Het is voor mij altijd weer bijzonder om zo dichtbij op iemands dag te mogen zijn. De ochtend van jullie grote dag heb ik altijd vlinders in mijn buik.

Ik beleef veel plezier aan het maken van de beste foto’s. De uitdaging, de creativiteit, de mooie momenten, het onder de mensen zijn — trouwfotografie maakt dat ik op mijn best ben!

Bruidsreportages

Benieuwd naar hoe een volledige reportage eruit ziet?

“Naast de onwijs mooie foto’s die Mandy maakt, is ze ook heel fijn in omgang. Wij waren beide een beetje zenuwachtig, maar dat verdween al snel na de fotoshoot. Mandy is heel lief en straalde zelf rust uit en stelde ons enorm op ons gemak daardoor. Je hebt op een gegeven moment niet eens meer door dat ze foto’s maakt.”

— Anika & Ricardo

Veelgestelde vragen

Ben je een ervaren (bruids)fotograaf?

Ja, ik denk dat ik inmiddels behoorlijk ervaren ben. Sinds 2012 heb ik meer dan 250 bruiloften gefotografeerd in Nederland en in het buitenland.

Naast bruidsfotografie en portretten doe ik ook personal branding fotografie, promotie fotografie en commercieel werk, zoals modereportages, advertentiecampagnes, lookbooks en bedrijfsreportages.

En zoals je misschien al hebt gelezen, ben ik gek op reizen. Tijdens mijn laatste reis door Australië, volgde ik in een workshop een van ’s werelds beste bruidsfotografen, Jai Long.

Ik ben altijd aan het ontwikkelen en kijken waar ik nog beter kan worden.

Kunnen we een optie doen voor onze datum?

Nee. Het kan zijn dat je nog twijfelt, dat is niet gek. Maar ik neem geen opties aan, omdat ik dubbele boekingen en teleurstellingen wil voorkomen.

Willen jullie mij als fotograaf? Wacht dan niet te lang met boeken. Als jullie nog vragen hebben, mail of app me gerust.

Hoe gaat het kennismakingsgesprek voor de bruiloft?

We kunnen voorafgaand aan de bruiloft kennismaken in Utrecht of omgeving. Als we afspreken, kunnen jullie mij alles vertellen over de grote dag en over jullie wensen. En ik neem bruidsalbums mee voor het geval jullie interesse hebben.

Skypen is ook altijd een optie. Willen jullie mij boeken zonder kennismakingsgesprek? Geen probleem, laat die bruiloft maar komen!

Hoe werkt de betaling?

Zodra jullie mij boeken, stel ik een offerte op voor de prijs, de bijbehorende afspraken en een bedrag voor de aanbetaling.

Met het doen van de aanbetaling, maken jullie de boeking definitief. De rest van de vergoeding moet binnen 2 weken na de bruiloft worden voldaan.

Wil je graag in termijnen betalen? Dat kan in de maanden voorafgaand aan de trouwdag. Dit is in overleg.

Wanneer krijgen we de foto’s?

Vier dagen na de bruiloft stuur ik een preview van zo’n 15 foto’s. Daarna krijgen jullie binnen 4 weken een uitgebreide selectie van de foto’s via een private online fotogallery. Via deze gallery kunnen jullie de foto’s delen met vrienden en familie en ook downloaden in hoge resolutie.

De online gallery is tevens een fijne back-up van jullie trouwdag en blijft dus online staan (tenzij jullie anders wensen).

Naast de online gallery krijgen jullie ook een slideshow van de foto’s met muziek. Een prachtige manier om de foto’s en momenten her te beleven en leuk om te delen met familie en vrienden.

Hoeveel foto’s krijgen we van onze bruiloft?

Veel! Ik vind het belangrijk om jullie bruiloft zo goed mogelijk vast te leggen. Zowel jullie en de gasten, als de locaties en details.

Ik zal nooit een goede foto weggooien of een maximum instellen. Hoeveel foto’s jullie precies krijgen, hangt af van het aantal uur fotografie en de daginvulling.

Hoe werkt het maken en leveren van een bruidsalbum?

Nadat jullie gekozen hebben voor een album, ga ik met jullie wensen aan de slag. Ik maak een selectie van de foto’s en een opmaak voor de indeling. Natuurlijk kunnen jullie ook zelf de gewenste foto’s aanleveren.

Jullie ontvangen van mij een digitale proef en ik voer eventuele wijzigingen door. Bij akkoord gaat het album naar de drukker. Vanaf dat moment is de levertijd vijf tot zeven weken. Jullie kunnen het album bij mij ophalen of ik kan het verzenden.

Lees meer over trouwalbums

Wat als jij ziek bent op de geplande datum?

Ik heb een ontzettend groot netwerk van bruidsfotografen die elkaar altijd helpen in geval van nood. Indien ik echt niet in staat ben om te fotograferen, vanwege ernstige ziekte of een ongeval, zorg ik of iemand uit mijn directe omgeving, voor vervanging. Eventuele extra kosten zijn dan natuurlijk voor mijn rekening.

Doe je ook engagement of pre-wedding sessies?

Jazeker! Denken jullie bijvoorbeeld aan foto’s voor de uitnodiging, of willen jullie echt gave foto’s in trouwkleding? Op een bijzondere locatie en zonder je te hoeven haasten? Dan is een pre-wedding (of after-wedding) fotoshoot dé manier.

Willen jullie foto’s laten maken voor bijvoorbeeld de trouwkaart, of omdat het gewoon leuk is? Ook dat is mogelijk als jullie mij tevens boeken als trouwfotograaf.

Waar komt de naam Mandy Aileen vandaan?

Mandy is mijn voornaam, mijn tweede naam is Aileen. Ik heet dus Mandy Aileen Brander.

Staat jullie vraag er niet bij? Neem gerust contact op.

Willen jullie mij boeken voor jullie bruiloft?