Sfeervolle trouwfotografie aan de kust van Dubrovnik, Kroatië

Uitzicht over de stad en de zee, terwijl er een klein, warm briesje waait door je jurk. Samen met je geliefde, met je dierbaren, zijn om de liefde te vieren. Dat laatste kan natuurlijk overal, maar hoe tof is het om een plek te kiezen die het allemaal nog net even mooier maakt? 

Kroatië bijvoorbeeld. Een land dat steeds meer opkomt. Prachtige architectuur en natuur. Een mediterraan klimaat. Lekker eten en vriendelijke mensen. Niet te ver van huis, maar wel een andere wereld. Ik mocht in Kroatië fotograferen en ik werd al snel verliefd op dit prachtige land. 

Ik mocht het stadje Dubrovnik ontdekken. Een oude stad aan zee, waar je makkelijk op kunt vliegen. Perfect voor een sfeervolle bruiloft.

De mooiste trouwfoto’s in Kroatië

Een fotogeniek land

Waarom Kroatië? Kroatië heeft prachtige steden en natuur. Dat maakt dat het land ontzettend fotogeniek is. Ook Nederland is natuurlijk prachtig voor foto’s, maar het bergachtige landschap maakt dat er veel diepte in de foto’s komen.

Als trouwfotograaf word ik graag verrast en uitgedaagd. Dan gaat mijn creativiteit echt aan. Kroatië is echt compleet anders dan Nederland. Het licht is anders, het landschap, de omgeving. Ik genoot van de geweldige omgeving en de foto’s die ik er kon maken.

Hoe geweldig is het om later terug te kijken op foto’s van jullie samen die zo in een magazine kunnen? Gecombineerd met alle liefdevolle en spontane momenten, die de trouwreportage compleet maken.

Dubrovnik: Parel van de Adriatische Zee

Dubrovnik is een oude stad, en wordt ook wel de Parel van de Adriatische Zee genoemd. Het is een vestingstad en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De stad heeft maar zo’n 50.000 inwoners en door de kleinschaligheid is het centrum (dat super fotogeniek is) goed te belopen. De stad zit aan zee, aan een prachtige haven, én je bent zo in de bergen en de natuur.

Alle elementen zijn aanwezig voor geweldige foto’s.

Trouwen in het buitenland

Lokale leveranciers of uit Nederland invliegen?

De vraag is natuurlijk, neem je leveranciers uit Nederland mee of ga je voor leveranciers van daar? Ik geloof in de mix. Je hebt de kennis van locals nodig, maar ook iemand die begrijpt wat jij nodig hebt. Goede communicatie is essentieel voor een soepele voorbereiding.

Deze reis maakte ik samen met Enyo van Mrs. Lake Weddings, die assistentie inschakelde van lokale weddingplanner Marta van Yes I Du Weddings. De ideale combinatie, want zo heb je iemand op locatie in de voorbereidingen van jouw droombruiloft.

Een bruiloft in het buitenland plannen zonder hulp van een ervaren weddingplanner kan veel stress geven. Er zijn nou eenmaal altijd onvoorziene omstandigheden en veel keuzes die gemaakt moeten worden.

Vanuit deze eerste stap kan je bepalen met welke andere leveranciers je wilt werken en je weddingplanner kan je hierbij ondersteunen. Zo stel je samen je ideale team vast.

Lokale fotograaf of een fotograaf uit Nederland?

En hoe zit het met fotografie? De fotograaf (en videograaf) zijn dichtbij je op de trouwdag. Ze leggen elk belangrijk moment vast en de klik is belangrijk. Honderd procent vertrouwen is belangrijk, net zoals een fijne communicatie. Dit kan bepalend zijn in je keuze voor een lokale fotograaf of fotograaf uit Nederland. 

Bedenk dat een taalbarrière een probleem kan zijn. Als fotograaf luister ik altijd aandachtig naar wat er gebeurt tijdens de dag. Zo kan ik snel schakelen en klaarstaan. Zo mis ik niks én ben ik niet afhankelijk van anderen om te begrijpen wat er gebeurd. 

Tijdens deze reis mocht in samenwerken met videograaf Melissa van Omana Studio. Een super leuke videograaf die een kei is in storytelling en ook nog eens heel fijn is om mee samen te werken.

Trouwen in Dubrovnik? Ik zeg doen!

Ik hoop zeker nog meer van het mooie Kroatië te mogen zien. Want naast Dubrovnik zijn er nog veel meer mooie plekken.

Kroatië heeft veel te bieden. Naast dat het dus erg fotogeniek is, is het ook een mooie plek om je gasten mee naar toe te nemen. Er zijn prachtige locaties om te verblijven en te trouwen en je dierbaren kunnen zich vermaken met zon, zee, natuur en cultuur. Een onvergetelijke herinnering!

Team

 • Concept & design Mrs Lake Workshop – by Mrs. Lake Weddings 
 • Lead photographer: Mandy Aileen Photography 
 • Lead videographer: Omana Studio
 • Styling: Mrs Lake Weddings
 • Florals: The house of Artz 
 • Hair & make-up: Charlotte van Beusekom 
 • Wedding dresses: Gray bridal | Carla Couture | Amber Abare
 • Suits: Michael Giso Weddings
 • Accessories: Lovely Elysian | Studio Wonderland Rental
 • Local planning partner: Yes I Du Weddings 
 • Rentals: le Salon Dubrovnik 
 • Stationery: Stationery stories
 • Venues: Dubrovack Abastina | Dubrovnik Heritage
 • Couples / models: Oli & Sue | Tinotenda Mushore | Paola & Peter

Deze shoot was onderdeel van een trouwfotografie workshop georganiseerd door Mrs. Lake Weddings.

Trouwfotograaf nodig? Ik leg jullie trouwdag met plezier vast!

Home » Blog » Sfeervolle trouwfotografie aan de kust van Dubrovnik, Kroatië