Intieme bruiloft in Corona tijd | Het Koelhuis in Zutphen

Het jaar 2020 zou voor mij een geweldig trouwjaar worden. Net zoals voor alle andere trouwleveranciers én natuurlijk de bruidsparen.

Maar we weten allemaal hoe het liep. Nog steeds is het op dit moment onzeker hoe het komende seizoen eruit gaat zien.

Toch is er heel veel mogelijk! Daarom hebben we met een aantal leuke leveranciers de handen ineen geslagen om te laten zien hoe leuk een intieme bruiloft kan zijn!

Corona proof trouwen

Corona proof trouwen, wat is dat? De maatregelen veranderen constant en dat maakt het moeilijk plannen. Dat geeft onrust en dat is begrijpelijk. Maar veel goede trouwleveranciers denken graag met je mee. Want er is ook heel veel wel mogelijk. Desnoods last-minute. Want misschien mag er nu niet samen gegeten worden, dat kan over een maand zomaar weer anders zijn.

Met deze styled shoot, wat wil zeggen dat dit geen echte bruiloft is, laten we zien welke opties er zijn. Als er bijvoorbeeld weer gegeten mag worden in kleine groepen. Trouwen mag altijd en op dit moment met 30 mensen. En die 1,5 meter afstand? Een goede locatie weet hier iets heel moois van te maken!

Intiem trouwen

Ik heb al een aantal kleine bruiloften mogen fotograferen en ik vond ze allemaal bijzonder. Een grote bruiloft met alles op en eraan is ook een feest, maar een kleine bruiloft is een stuk intiemer. De belangrijkste mensen zijn erbij en dit maakt dat je jouw dag misschien nog wel bewuster meemaakt. Met de juiste ingrediënten is ook een kleine bruiloft nog steeds te gek!

Een trouwjurk op maat

Laten we beginnen bij het begin, een trouwjurk! De prachtige jurk die Rosa aan heeft op de foto’s? Deze is gemaakt door Carla Couture! En ik ben fan van Carla, niet alleen omdat het gewoon een geweldig leuk mens is, maar Carla maakt trouwjurken op maat die net een beetje anders zijn. Als ik ooit ga trouwen, dan komt er sowieso een Carla Couture jurk!

Het leuke is dat Carla goed met je mee kan denken, ze ziet gelijk wat bij je past en denkt mee met het budget. Wil je nu klein trouwen en later een groot feest geven, dan weet ik zeker dat Carla met een goed idee komt.

En hoe mooi is deze jurk? Net een beetje anders dan anders én stijlvol.

“Love is the whole thing. We are only pieces.”

Rumi

Het belang van een goede trouwambtenaar

En dan nog even een misschien ietwat dwingende tip van een trouwfotograaf die al meer dan 250 bruiloften gezien heeft. Besteed aandacht aan wie jullie trouwt! Of dit nou een officiele voltrekking is of een ceremonieel huwelijk, onderschat de kracht van een goede spreker niet.

Ik zie het zo vaak gebeuren, de aangewezen trouwambtenaar van de gemeente voldoet zijn taak, maar dat was het dan ook. Terwijl een goede babs (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) zoveel bijdraagt aan een bruiloft! Je viert tenslotte jullie liefde, en zelfs als je misschien niet zo graag in de aandacht staat is een goede BABS echt een meerwaarde.

Een goede BABS tilt in mijn ogen de ceremonie op en neemt jullie en jullie gasten mee in een verhaal. Een verhaal over jullie liefde, zonder cliché te worden, met humor en met een beetje pit. Een ceremonie waar je later over napraat.

Dit is wat ik allemaal zag bij Jeanette de Vos-michel. Een ervaren BABS die, ondanks dat deze hele ceremonie nep was, ons allemaal even meenam in haar verhaal. Corona was even weg, er werd gelachen en ik dacht JA, dit is hoe een ceremonie moet zijn! Dus ga je trouwen? Weet dan dat er zoveel meer mogelijk is dan die vastgeroeste trouwambtenaar bij de gemeente.

Het gedichthuisje van Eva

Eva Schuurman, ook zelfstandig trouwambtenaar bij Omdat ik van je Trouw, is een woorden kunstenaar. Eva heeft een geweldig concept opgezet, het Gedichthuisje. Een superleuke toevoeging op een bruiloft. Zeker op een intieme bruiloft!

Samen met je geliefde, vriend, familielid of misschien gewoon alleen ga je zitten bij het huisje van Eva. Na een mooi gesprek sluit het huisje even en dan begint de magie. Eva typt op haar ouderwetse typmachine een gedicht en draagt deze zo’n 5 minuten later aan je voor. Hoe ze dat zo snel doet? Geen idee, maar het is geweldig!

Ik heb de magie zien gebeuren, bijna iedereen (en hou in gedachten dat dit niet eens een echte bruiloft was) was tot tranen geroerd van de woorden van Eva. Hoe geweldig is het als je dit jouw gasten cadeau kan doen?

Een goede locatie is het halve werk!

En dan de locatie! Deze shoot vond plaats bij het Koelhuis in Zutphen. Een prachtige locatie waar ik nog niet eerder was geweest. Maar wat een fijne plek!

Een locatie kan nog zo mooi zijn, als het team niet goed is dan heeft dit veel invloed op de dag. Maar bij het Koelhuis zet iedereen zich meer dan 100% in en staan ze voor je klaar.

Een locatie vol met mogelijkheden

De locatie is groot, met veel mogelijkheden, maar voelt toch intiem. Dé perfecte plek om jouw dag aan te passen op de huidige mogelijkheden. Het is er licht en daar word ik als fotograaf natuurlijk heel blij van, en er zijn verschillende ruimtes. Een industriële look, maar toch sfeervol.

Voor de ceremonie en ook het diner zijn er verschillende concepten mogelijk. Deze groene diner setting vond ik prachtig! En door bredere tafels te gebruiken is het ook nog eens Corona proof. En deze locatie blijft doorontwikkelen, er komen nog meer leuke concepten aan!

Special thanks

En dan nog even een applausje voor modellen Rosa en René, die geen officiële modellen zijn, al zou je misschien anders zeggen. Dit mooie (echte) stel deed het geweldig en het was een feest om hun op de foto te mogen zetten.

Ook was er Rob, de filmer die bij het Koelhuis werkt die een trouwfilm maakte en fotograaf Josine die foto’s maakte van het personeel van het Koelhuis. Die foto’s zie je vast binnenkort terug op de site van het Koelhuis.

Trouwen kan altijd!

Een bruiloft in Corona tijd kan dus ook bijzonder en mooi zijn. Al hoop ik natuurlijk van harte dat deze blog binnenkort hartstikke achterhaald is en we het woord Corona weer vergeten zijn.

Maar zelfs dan…. een bruiloft is zo’n mooie dag en ik elke keer vind ik het weer bijzonder om dit vast te mogen leggen. Maar niet alleen jullie zelf en de gasten maken de dag. Ook de trouwleveranciers zijn belangrijk. En daarom hebben we met zorg een mooi team samengesteld, allemaal leveranciers die staan voor kwaliteit en het bruidspaar voorop zetten!

Gaan jullie trouwen?

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen? Of wil je weten of ik nog beschikbaar ben op jullie datum?

Home » Blog » Intieme bruiloft in Corona tijd | Het Koelhuis in Zutphen