Over Mandy

Mijn allereerste bruiloft, ik weet nog goed wat ik voelde. Destijds in 2012 werkte ik vooral als bedrijfs- en modefotograaf, dat was leuk werk en ik maakte mooie foto’s. Maar daar, op die bruiloft, ervaarde ik een soort verliefdheid.

En nu, meer dan 250 bruiloften verder, voel ik het nog steeds: het is de bruiloftsroes. Ik hou van de spontaniteit en gelukzaligheid, van de jurk en van de kleine details die zoveel vertellen.

Jullie verhaal vastleggen, dat is mijn uitdaging en dat is waar ik voor ga als fotograaf. Mijn cadeau voor de mensen waar ik even heel dichtbij mocht zijn.

“Mandy is een topfotograaf. Op de dag zelf is ze onzichtbaar. Je merkt bijna niet dat ze er is en dat draagt bij aan het onbevangen karakter van de afbeeldingen. Ik zou haar aan iedereen aanraden.”

— Vincent & Karin

Mandy in het kort

Wereldreiziger

Ik ben gek op reizen, vooral op de motor! Met vriend en ik zijn al meer dan 30 landen doorgereden.

Vertrouwd

Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij. Dat is niet alleen fijn voor jullie, maar ook voor jullie gasten.

Ervaren fotograaf

Ik fotografeer al meer dan 13 jaar. Na mijn studie Communicatie ben ik direct begonnen en ik heb inmiddels enorm veel ervaring.

Mandy als trouwfotograaf

Flexibel en rustig

Bruiloftsfotografie barst van de clichés, en allemaal zijn ze waar. Gelukkig, want dat hoort er ook gewoon een beetje bij. Ik ben gek op de echte en onverwachte momenten. Soms pink ik een traantje weg.

Ik hou van de spontane momenten. Onverwachts mooi licht, een mooie speech of juist de planning die helemaal uitloopt.

Ik pas me aan, spring erop in en blijf altijd rustig. Ik ben flexibel en raak niet in de stress. Hebben we opeens nog maar 15 minuten voor de fotoshoot? Geen probleem, let’s go! Ik zoek de beste plek, zorg voor een relaxte sfeer en de mooiste foto’s.

Fotograferen zonder te verstoren

Ik heb inmiddels al meer dan 250 bruiloften gefotografeerd en daarom weet ik goed in te schatten wat er gaat gebeuren.

Dit in combinatie met een fijne samenwerking tussen de eventuele wedding planner, de locatie en andere leveranciers, maakt dat ik dé momenten weet te vangen.

Zo onopvallend dat het kan voorkomen dat één van de gasten roept, “Waar is de fotograaf?!” terwijl ik al lang op de beste plek sta.

Ik blend in tussen de gasten en dat maakt dat ik die echt onbevangen momenten kan vastleggen.

linsey en mandy van brander & brander

Mandy als ondernemer

Naast fotograaf zie ik mijzelf ook als ondernemer. Dat uit zich doordat ik mijn bedrijf graag goed op orde heb en goede service voor mij ontzettend belangrijk is.

Naast trouwfotograaf ben ik ook personal branding fotograaf en ben ik samen met mijn zus Linsey in 2019 Brander & Brander gestart. We maken websites voor ambitieuze ondernemers, natuurlijk inclusief fotografie.

Mode & design

Ik heb een liefde voor dingen die de wereld mooier maken. Zoals mode, architectuur, cultuur, kunst en design. Ik laat me hierdoor volop inspireren in mijn fotografie.

Optimist

Ik ben van mezelf optimistisch en een beetje een dromer. Ik hou van gekheid en verrassingen. Daardoor kan ik mij goed aanpassen aan onverwachte momenten.

Emotie

Ik ben een nuchter persoon, maar wel empatisch. Dat maakt dat ik de kleine momenten goed aanvoel. En dat ik soms stiekem een beetje traanogen heb op de bijzondere momenten.

Liefde voor reizen

Dankzij mijn fotografie ben ik veel op pad en dat doe ik met veel plezier. Het brengt me op nieuwe plekken en ik ontdek graag nieuwe landen. Daarom ben ik samen met mijn partner Pieter de afgelopen jaren veel op reis geweest.

Onze eerste grote reis ging van Nederland naar Mongolië, op de motor. En ja, ik rij zelf! We houden van avontuurlijke reizen buiten de gebaande paden. Waaronder in Nepal en India, Afrika en Zuid-Amerika.

In Nepal en India heb ik ook traditionele bruiloften mogen bijwonen. Verschillende culturen mogen vastleggen is ontzettend bijzonder.

Tegenwoordig hebben we Utrecht ingeruild voor een klushuis in het mooie Zeist, maar we zijn nog lang niet uitgereisd.

mandy op de motor

Willen jullie mij boeken voor jullie bruiloft?