Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Menu

Veelgestelde vragen

Wat is jouw stijl?

Romantisch, sfeervol en met oog voor licht. Zo omschrijven mijn klanten, vrienden en familie mijn stijl. Ik ben dol op natuurlijk licht en vind het een uitdaging om uit elke lichtsituatie het beste resultaat te halen.

Daarnaast ben ik altijd op zoek naar bijzondere, spontane momenten en mooie details. Ik maak graag pure, tijdloze foto’s en gebruik geen opvallende filters bij de nabewerking.

Hoe werk je?

Op jullie bruiloft wil ik alles zien, maar niets verstoren. Ik ben rustig, laat me niet snel uit het veld slaan en werk hard. Dat jullie je op je gemak voelen, vind ik het belangrijkst. Ik ben flexibel en pas me gemakkelijk aan.

Ben je een ervaren (bruids)fotograaf?

Ja, ik denk dat ik inmiddels best ervaren ben. Sinds 2012 heb ik meer dan 200 bruiloften gefotografeerd in Nederland en in het buitenland.

Naast bruidsfotografie en portretten doe ik ook promotie fotografie en commercieel werk, zoals modereportages, advertentiecampagnes, lookbooks en bedrijfsreportages.

En zoals je misschien al hebt gelezen, ben ik gek op reizen. Tijdens mijn laatste reis door Australië, volgde ik in een workshop een van ’s werelds beste bruidsfotografen, Jai Long.

Wij willen in het buitenland trouwen en jou als fotograaf, kan dat?

Ja, ja, ja! Ik ben gek op reizen en heb al bruiloften mogen vastleggen in Nepal, India, Parijs, Australië en op Ibiza. Meer over destination weddings.

Kunnen we een optie doen voor onze datum?

Nee. Het kan zijn dat je nog twijfelt, dat is niet gek. Maar ik neem geen opties aan, omdat ik dubbele boekingen en teleurstellingen wil voorkomen.

Willen jullie mij als fotograaf? Wacht dan niet te lang met boeken. Als jullie nog vragen hebben, mail of app me gerust.

Hoe gaat het kennismakingsgesprek voor de bruiloft?

We kunnen voorafgaand aan de bruiloft kennismaken in Utrecht of omgeving. Als we afspreken, kunnen jullie mij alles vertellen over de grote dag en over jullie wensen. En ik neem bruidsalbums mee voor het geval jullie interesse hebben.

Skypen is ook altijd een optie. Willen jullie mij boeken zonder kennismakingsgesprek? Geen probleem, laat die bruiloft maar komen!

Hoe werkt de betaling?

Zodra jullie mij boeken, stel ik een offerte op voor de prijs, de bijbehorende afspraken en een bedrag voor de aanbetaling.

Met het doen van de aanbetaling, maken jullie de boeking definitief. De rest van de vergoeding moet binnen vijftien dagen na de oplevering van de online fotogalerij worden voldaan. Hierna krijgen jullie de hoge resolutie bestanden.

Wanneer krijgen we de foto’s?

Twee dagen na de bruiloft stuur ik een preview. Daarna krijgen jullie binnen drie weken een uitgebreide selectie van de foto’s via de online fotogalerij.

Na de betaling van de factuur ontvangen jullie de rest van de foto’s op een usb-stick.

Hoeveel foto’s krijgen we van onze bruiloft?

Veel! Ik vind het belangrijk om jullie bruiloft zo goed mogelijk vast te leggen. Zowel jullie en de gasten, als de locaties en details.

Ik zal nooit een goede foto weggooien of een maximum instellen. Hoeveel foto’s jullie precies krijgen, hangt af van het aantal uur fotografie en de daginvulling.

Hoe werkt het maken en leveren van een bruidsalbum?

Nadat jullie gekozen hebben voor een album, ga ik met jullie wensen aan de slag. Ik maak een selectie van de foto’s en een opmaak voor de indeling. Natuurlijk kunnen jullie ook zelf de gewenste foto’s aanleveren.

Jullie ontvangen van mij een digitale proef en ik voer eventuele wijzigingen door. Bij akkoord gaat het album naar de drukker. Vanaf dat moment is de levertijd vijf tot zeven weken. Jullie kunnen het album bij mij ophalen of ik kan het verzenden.

Lees meer over trouwalbums

Wat als jij ziek bent op de geplande datum?

Ik heb een ontzettend groot netwerk van bruidsfotografen die elkaar altijd helpen in geval van nood. Indien ik echt niet in staat ben om te fotograferen, vanwege ernstige ziekte of een ongeval, zorg ik of iemand uit mijn directe omgeving, voor vervanging. Eventuele extra kosten zijn dan natuurlijk voor mijn rekening.

Doe je ook engagement of pre-wedding sessies?

Jazeker! Denken jullie bijvoorbeeld aan foto’s voor de uitnodiging, of willen jullie echt gave foto’s in trouwkleding? Op een bijzondere locatie en zonder je te hoeven haasten? Dan is een pre-wedding (of after-wedding) fotoshoot dé manier. In Europa zijn pre-weddings minder bekend, in Azië is het heel normaal.

Ik sta niet zo goed op foto’s, heb je tips?

Vind je het lastig om op de foto te gaan? Ik zorg ervoor dat je je op je gemak voelt en dat je prachtig op de foto staat.

Iedereen kan mooi op de foto staan! Dus jij ook en ik help je daar graag bij.

Wie heeft je website gemaakt?

Linsey Brander heeft mijn website gemaakt. Zij is mijn jongere zusje en een geweldige webdesigner en webdeveloper.

We hebben samen Brander & Brander opgericht. Hier helpen we ondernemers online met websites op maat, onze SEO masterclass en SEO adviesgesprekken.

Waar komt de naam Mandy Aileen vandaan?

Mandy is mijn voornaam, mijn tweede naam is Aileen. Ik heet dus Mandy Aileen Brander.

Staat jouw vraag er niet bij?

Mail, bel of app me en ik geef zo snel mogelijk antwoord.