Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Menu

Trouwfotografie in het buitenland

Gaan jullie trouwen in het buitenland? Destination wedding?

Dan ga ik graag met jullie mee. Ik ben gek op reizen en fotograferen in het buitenland. Met mijn vriend knijp ik er elk jaar een aantal weken tussenuit. Niet puur voor het avontuur, vooral ook voor de foto’s.

Een kalme en flexible reiziger

Ik ben een flexibele, ervaren reiziger en schiet niet snel in de stress. Dit komt bij buitenlandse bruiloften vaak goed van pas!

Zo mocht ik eens een 6 dagen durend bruiloftsfeest in Nepal fotograferen. Het was een chaotisch, kleurrijk spektakel. Een aaneenschakeling van eten en fascinerende rituelen. Zo mag een bruid in Nepal tijdens de huwelijksvoltrekking niet lachen. Zij gaat haar familie verlaten en moet verdrietig zijn.

Verschillende culturen ervaren

Ook tijdens mijn reizen in Noordoost India heb ik prachtige bruiloften mogen vastleggen. Elke regio heeft zo weer zijn eigen rituelen en ik hoop tijdens mijn reizen nog veel meer bruiloften te mogen meemaken. Dat hoeft overigens niet alleen op reis.

Maar hier in Nederland heb ik ook kijkjes mogen nemen in de Iraanse cultuur. En wow, wat zijn die bruiloften mooi!

Doorgewinterde reiziger

Ik ben een ervaren reiziger en pas me snel aan . Bruiloften in het buitenland kunnen onvoorspelbaar zijn, dus ik streef ernaar jullie rustpunt te zijn.

Flexibele mindset

Ik ben veel in het buitenland geweest en heb een tijd in Nepal gewoond. Ik pas me makkelijk aan en vind het leuk om nieuwe culturen te ervaren.

Een bak ervaring

Ik heb al prachtige bruiloften mogen fotograferen in Frankrijk, Italië, Spanje, India Nepal en Australië. Ik denk graag met jullie mee en deel mijn tips met jullie

“Wij zijn onwijs blij dat we gekozen hebben voor Mandy om onze huwelijksdag vast te leggen. De fotoshoot in de stad was heel ontspannen. Op de bruiloft zelf was Mandy onopvallend aanwezig, waardoor ze bijzondere en mooie foto’s heeft kunnen maken van ons als bruidspaar en onze gasten. Het resultaat zijn prachtige en intieme foto’s, van bijzondere momenten. Wij zijn dan ook zeer te spreken over Mandy haar werkstijl, en kunnen haar van harte aanraden. Een enorm talentvolle fotograaf!”

Machiel & Merel

Jullie rotsvaste rustpunt

Eén van mijn eerste bruiloften in het buitenland was in op Ibiza. De locatie was waanzinnig, het strand, de zee, de warme wind. Maar het was ook spannend.

Een bruiloft in het buitenland is toch net wat meer regelwerk en kan soms onvoorspelbaar zijn.

Dat het bruidspaar achteraf zei mij als een rustpunt te ervaren, was dan ook het grootste compliment.

Europese bruiloften

Maar naast Azië, heb ik ook veel in Europa gefotografeerd. Elk jaar ben ik in Parijs te vinden. Het is een van mijn favoriete steden om te fotograferen.

De afgelopen jaren heb ik ook in de Ardennen, in een prachtig Duits kasteel, mogen fotograferen. En een bruiloft in het Italiaanse Umbrië op een prachtige heuvellocatie.

Pizza-avond, trouwen met wijngaarden op de achtergrond en waanzinnig licht. Het mooie Italië staat zeker in mijn top 5!

Bruidsfotografie is meer dan werk

Het is geweldig om een cultuur zo intens te beleven. Niet alleen Hindoes, Tibetanen, Iraniërs, Australiërs en Nederlanders verschillen van elkaar.

Elke familie heeft zijn eigen gewoonten en gedeelde herinneringen.

Als bruidsfotograaf ben ik voortdurend op reis, ik stap van de ene in de andere cultuur. Ja, ook daarom is bruidsfotografie voor mij meer dan gewoon werk.

Meer informatie

Hebben jullie vragen over trouwen in het buitenland? Ik denk graag met jullie mee. Meer over de mogelijkheden en prijzen?