U gebruikt een verouderde browser zonder flexbox support. Hierdoor zal de website niet goed weergegeven worden. Update alstublieft uw browser of ga over op een moderne browser, zoals Chrome, Edge (Windows), Safari (Mac) of Firefox.

Trouwen in het buitenland

Destination Wedding

Gaan jullie trouwen in het buitenland? Dan ga ik graag met jullie mee. Ik ben gek op reizen en fotograferen in het buitenland. Met mijn vriend knijp ik er elk jaar een aantal weken tussenuit. Niet puur voor vakantie, vooral voor de foto’s, de inspiratie en workshops.

In 2015 mocht ik met een Nederlands stel mee voor een zeer intieme bruiloft op Ibiza. De locatie was waanzinnig, het strand, de zee, de warme wind. Maar het was ook spannend. Een bruiloft in het buitenland is toch net wat meer regelwerk en kan soms onvoorspelbaar zijn. Dat het bruidspaar achteraf zei mij als een rustpunt te ervaren, was dan ook het grootste compliment.

De schoenen van de bruidegom

Ik ben een flexibele, ervaren reiziger en schiet niet snel in de stress. Dit komt vaak goed van pas. Zo mocht ik eens een zes dagen durend bruiloftsfeest in Nepal fotograferen. Het was een chaotisch, kleurrijk spektakel. Een aaneenschakeling van heel veel eten en fascinerende rituelen.

Zo mag een bruid in Nepal tijdens de huwelijksvoltrekking niet lachen. Zij gaat haar familie verlaten en moet verdrietig zijn. Na dit ‘treurige’ ritueel volgde iets waar ik nog steeds om moet lachen. De vrouwelijke familie van de bruid steelt de schoenen van de bruidegom. Wil hij zijn echtgenote meenemen, dan moet hij zijn schoenen terugkopen. Er volgt een luidruchtig, hilarisch tafereel van onderhandelingen. En dan beseft de bruid: ik ben getrouwd.

Zo ben ik voortdurend op reis

Het is geweldig om een cultuur zo intens te beleven. Niet alleen Hindoes, Tibetanen, Iraniërs, Australiërs en Nederlanders verschillen van elkaar. Ook elke familie heeft zijn eigen gewoonten en gedeelde herinneringen. Als bruidsfotograaf ben ik voortdurend op reis, ik stap van de ene in de andere cultuur. Ja, ook daarom is bruidsfotografie voor mij meer dan gewoon werk.

Hebben jullie vragen over trouwen in het buitenland? Ik denk graag met jullie mee. Willen jullie meer weten over de mogelijkheden en prijzen, neem dan contact met mij op.

Daniël & Chloë

"We zijn super blij dat Mandy onze bruiloft heeft vastgelegd! We vonden Mandy niet alleen als fotograaf maar ook als persoon heel fijn! Ze straalt zoveel rust uit en je voelt je gelijk bij haar op je gemak. Ze zorgt ervoor dat je je niet telkens bewust bent van het feit dat er een camera op je gericht is maar ze legt ondertussen wel alle belangrijke momenten vast. De foto's zelf vinden we prachtig! Ze zijn spontaan, niet geposeerd, echt zoals het was en je ziet de mensen op de foto's bijna bewegen."