You are using Internet Explorer. This website only supports modern browsers. Please use Chrome, Firefox, Safari or Edge.
Nederlands
menu
Destination wedding

Trouwen in het buitenland

Gaan jullie trouwen in het buitenland? Dan ga ik graag met jullie mee. Ik ben gek op reizen en fotograferen in het buitenland. Met mijn vriend knijp ik er elk jaar een aantal weken tussenuit. Niet puur voor vakantie, vooral voor de foto’s.

In 2015 mocht ik met een Nederlands stel mee voor een zeer intieme bruiloft op Ibiza. De locatie was waanzinnig, het strand, de zee, de warme wind. Maar het was ook spannend. Een bruiloft in het buitenland is toch net wat meer regelwerk en kan soms onvoorspelbaar zijn. Dat het bruidspaar achteraf zei mij als een rustpunt te ervaren, was dan ook het grootste compliment.

De schoenen van de bruidegom

Ik ben een flexibele, ervaren reiziger en schiet niet snel in de stress. Dit komt vaak goed van pas. Zo mocht ik eens een zes dagen durend bruiloftsfeest in Nepal fotograferen. Het was een chaotisch, kleurrijk spektakel. Een aaneenschakeling van heel veel eten en fascinerende rituelen.

Zo mag een bruid in Nepal tijdens de huwelijksvoltrekking niet lachen. Zij gaat haar familie verlaten en moet verdrietig zijn. Na dit ‘treurige’ ritueel volgde iets waar ik nog steeds om moet lachen. De vrouwelijke familie van de bruid steelt de schoenen van de bruidegom. Wil hij zijn echtgenote meenemen, dan moet hij zijn schoenen terugkopen. Er volgt een luidruchtig, hilarisch tafereel van onderhandelingen. En dan beseft de bruid: ik ben getrouwd.

Zo ben ik voortdurend op reis

Het is geweldig om een cultuur zo intens te beleven. Niet alleen Hindoes, Tibetanen, Iraniërs, Australiërs en Nederlanders verschillen van elkaar. Ook elke familie heeft zijn eigen gewoonten en gedeelde herinneringen. Als bruidsfotograaf ben ik voortdurend op reis, ik stap van de ene in de andere cultuur. Ja, ook daarom is bruidsfotografie voor mij meer dan gewoon werk.

Meer informatie

Hebben jullie vragen over trouwen in het buitenland? Ik denk graag met jullie mee. Willen jullie meer weten over de mogelijkheden en prijzen?

Contact opnemen
WhatsApp chat